fbpx

Veel gestelde vragen

Bekijk hieronder onze FAQ. Hier zou je zoveel mogelijk antwoord moeten kunnen vinden op jouw vragen. Staat je vraag er niet bij? Vul dan het contact formulier in of mail of bel ons gerust. Wij helpen je graag verder.

Dawn Sleeping is een familie bedrijf uit Arnhem. Met voorheen een fysieke winkel en sinds 1960 ervaring in de slaapbranche.  Voor ons staat de klant altijd op nummer 1. 

Daarnaast bieden we  de beste prijs en kwaliteit voor de meest innovatieve producten. Onze ruime ervaring in de slaapbranche heeft ervoor gezorgd dat de producten met de grootste zorg zijn samengesteld. 

Wij willen het onze klant niet alleen zo makkelijk mogelijk maken maar ook ons specialisme ter beschikking stellen aan jou als klant. 

Slapen is voor ons echt een vak en buiten dat, we zijn met jouw gezondheid  bezig en dat nemen we erg serieus. 

We willen jou als klant zoveel mogelijk ontzorgen!

Denk dan aan:

 1. Gratis je oude matras afvoeren.
 2. Het matras instellen naar jouw comfort wensen. 
 3. Persoonlijk contact en advies van een echte slaapexpert.
 4. Veilig en zonder risico het matras of hoofdkussen rustig thuis uitproberen. 

Een heel simpel antwoord:

 1. Aanpasbaar in 8 hardheden die wij voor je instellen.
 2. We gaan niet mee met de massa online aanbieders om het matras met 150.000 kilo te pletten zodat hij in een doos past. En dat alleen om kosten te besparen. Ronduit slecht voor je matras. Je krijgt als het ware een matras die al 1/3 van zijn levensduur verloren heeft. Bij ons krijg je dus een volwaardig matras die echt nieuw is.
 3. We hebben een uniek zomer- en wintersysteem
 4. We werken alleen met het beste koudschuim met de hoogste SG waarde. Deze waarde zegt direct iets over de kwaliteit en levensduur. 

Laat je overtuigen en probeer het matras zelf 101 nachten gratis thuis uit.

Je hebt er vast wel eens van gehoord een one size fits all matras. 1 matras 1 hardheid die voor iedereen geschikt is! 

Ik hoor je denken: "mijn partner houdt van een heel zacht matras en ik niet". Heel goed! Ieder mens is uniek, niet alleen qua lichaamsbouw maar ook qua wensen. 

Daarom heeft Dawn Sleeping een uniek matras ontwikkeld waarbij je de hardheid ook zelf makkelijk kunt instellen.  

Bij Dawn Sleeping werken we uitsluitend met de meest hoogwaardige zware koudschuimen en materialen.

Wij hebben geen dure accountmanagers in dienst met lease auto's, telefoons, laptop van de zaak of bonusconstructies. Die gemiddeld 60.000 kilometer per jaar rijden om bij hun klanten dure marketing materialen af te geven. 

Dat scheelt natuurlijk enorm in de kosten en zo kunnen wij onder andere dit matras zo scherp aanbieden. 

Het lijkt inderdaad super handig. Je bestelt online een matras en deze wordt door een pakketdienst bezorgd en in een handige kleine doos voor je deur gezet. . 

Maar wat gebeurd er nu eigenlijk met je net nieuw bestelde matras? 

Een machine plet je matras met 150.000 kilo ( 50 olifanten ) vervolgens wordt je matras opgerold om in een kleine doos te passen. Als je dit matras dan vervolgens thuis uitpakt moet je hem uit de vacuüm verpakking halen zodat hij zijn originele vorm weer kan aannemen. Dit kan 3 uur tot 72 uur duren. Dit is afhankelijk van hoe lang het matras in de doos heeft gezeten. Door dit hele proces is de kwaliteit en de levensduur van je nieuwe matras al met 1/3 verminderd.

En dit is nou precies wat we bij Dawn Sleeping niet willen. 

Ja die hebben we in Arnhem. Hier liggen alle artikelen van Dawn Sleeping zodat je ze in het echt kan zien, voelen en testen.

Mail naar support@dawnsleeping.com voor het maken van een afspraak.

Ja dat kan bij onze showroom in Arnhem. 

Geeft het bij je bestelling aan in de bestelnotitie.

We komen het matras en/of de boxspring gratis bij je thuis bezorgen en monteren. Dat doen we zelf omdat we het matras persoonlijk bij je komen instellen. We werken dus bewust niet met externe vervoerders met uitzondering van het dekbed, hoofdkussen, textiel artikelen en accessoires. Deze worden gratis door DHL bij je thuis afgegeven. 

Deze krijgt een 2e leven. De matrassen die retour komen uit de 101 nachten proefslapen gaan naar de dak- en thuislozen opvang.

Nadat wij jouw bestelling binnen krijgen gaan we er direct mee aan de slag. We berichten je binnen 24 uur wanneer je je artikel kunt verwachten. Voor de actuele levertijden zie de productpagina's. 

Bij ons betaal je geen montage- en  verzendkosten. 

 

Je oude matras nemen we gratis voor je mee. We brengen deze naar retour matras, een bedrijf wat gespecialiseerd is in het recyclen van matrassen. 

Betaal bij ons met de betaalmethode die jij wenst. Je kunt zowel vooraf, in termijnen als achteraf betalen. 

Wij maken altijd gebruik van een beveiligde betaalomgeving waardoor jouw gegevens extra beveiligd zijn.

Betaalmethoden:

 • iDeal
 • IN3: betaal in 3 termijnen
 • Credit card: Master Card, VISA of AMEX
 • Klarna achteraf betalen
 • Paypal
 • Bancontact

Wil je meer informatie over de betaalmethoden bekijk dan onze betalingspagina.

Je betaalt bij ons nooit extra kosten voor het gebruik van een bepaalde betaalmethode.

Onze producten worden in Nederland, Duitsland en België geproduceerd.

Voor de kern van het matras gebruiken we alleen koudschuim met een hoge SG ( soortelijk gewicht) waarde. Bij koudschuim wordt het soortelijk gewicht aangeduid met HR ( High Resilience).

 

 • HR 60
 • HR 55

Het getal achter HR, zegt hoeveel een Kub weegt. Dus niets over de hardheid van het schuim. Hoe hoger dit getal hoe meer massa er in een Kub zit dus hoe beter de kwaliteit is.

De matrashoes van een Dawn matras bestaat uit 2 onderdelen.

 1. Gewatteerde Tencel stof, wasbaar op 60 graden.
 2. 3D ventilatie materiaal, wasbaar op 40 graden.

De matrashoes is voorzien van een vier zijden rits waardoor de 2 onderdelen afzonderlijk van elkaar te wassen zijn. 

Tencel een noviteit in de wereld van stoffen met de volgende eigenschappen:

 

 1. Behaaglijk
 2. Zacht
 3. Enorm sterk
 4. Duurzaam en milieuvriendelijk geproduceerd
 5. Snelle vochtregulatie

Ideaal voor in de winter.

Tencel wordt gemaakt van eucalyptus bomen. Deze worden in speciaal beheerde bossen verbouwd. Het hele proces is zo milieuvriendelijk dat Tencel het Europese Ecolabel heeft gekregen. 

Koel slapen dawn sleepingEen 3D ventilatie matrashoes is een lucht doorlatende stof. Met de volgende eigenschappen.

 1. Optimale drukverdeling
 2. Optimale ventilatie
 3. Optimale klimaatregeling

Het creëert een luchtlaag tussen jou en het matras waardoor warmte snel weg kan. Perfect in de zomer. 

De stof is gecertificeerd met het het Oeko-Tex standaard 100 label. 

 1. Frame: vurenhout
 2. Interieur: 7 zone pocketveren
 3. Exterieur: 100% polyester stof

De producten in ons assortiment hebben de volgende certificaten:

 

 • Oeko-Tex Standard 100, een onafhankelijke test- en certificatenprogramma wat jou als klant van Dawn Sleeping extra veiligheid biedt en garandeert dat er geen schadelijke stoffen in onze producten zitten. 
 • CertiPUR, het belangrijkste certificaat voor koudschuim. Het certificaat garandeert dat het koudschuim wat Dawn Sleeping gebruikt volledig vrij is van giftige stoffen.
 • Europese Ecolabel, dit milieu keurmerk is van de Europese Unie. Producten met dit label zijn duurzamer geproduceerd. 

Omdat we al ruim 25 jaar in de wereld van “slapen” zitten en zelf voor een aantal grote fabrikanten gewerkt hebben is ons netwerk enorm groot.

 

Hierdoor zijn wij een samenwerking aangegaan met alleen de beste en meest betrouwbare fabrikanten. 

Het is natuurlijk vervelend als je een klacht hebt over onze producten of dienstverlening.  Wij willen je graag verder helpen en een gewenste oplossing bieden. Je kunt je klacht mailen naar:

support@dawnsleeping.com

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je ontvangt een bevestiging zodra wij je klacht hebben ontvangen.

Wij zullen je klacht binnen 14 dagen na ontvangst beantwoorden.
Ben je niet tevreden met de afhandeling van je klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de  afdeling bemiddeling van Stichting Webshop Keurmerk waar wij bij aangesloten zijn. 
Ook kun je je klacht voorleggen aan de Geschillen commissie via het Europees ODR Platform

Herroepingsrecht:

Het herroepingsrecht houdt in dat je binnen 14 dagen je aankopen zonder opgaaf van redenen mag terugsturen.

Voor het hoofdkussen en matras hanteren wij een langere proefperiode omdat wij goed slapen belangrijk vinden! Door de proefperiode heb je de tijd om een goede keuze te maken.

Om gebruik te maken van je herroepingsrecht, kun je het herroepingsformulier hier downladen, invullen en opsturen. Dit is echter niet verplicht. Je kunt ook je retour aanmelden via onze retourservice, hierdoor maak je ook gebruik van je herroepingsrecht.

Ontvang ik mijn aankoopbedrag terug?

Om in aanmerking te komen voor teruggave van het aankoopbedrag of omruiling moet het teruggestuurde product in originele staat en voorzien van labels en etiketten geretourneerd worden. Het product mag geen gebruikssporen bevatten. Wij behouden het recht voor om geretourneerde artikelen te weigeren als het vermoeden bestaat dat de artikelen reeds zijn gebruikt of buiten onze schuld om zijn beschadigd.

Hoe werkt dit bij achteraf betalen of in termijnen betalen?

Wanneer je gebruik maakt van achteraf betalen of betalen in termijnen dan vragen wij je om je factuur te betalen. En zodra wij de producten retour ontvangen hebben dan storten wij het bedrag weer terug op je rekening.

Maak je gebruik van het herroepingsrecht dan moeten de producten in de originele staat behouden zijn. Dit betekent dat je ervoor dient te zorgen dat de artikelen die je retourneert onbeschadigd zijn en indien mogelijk in de originele verpakking zitten.  Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat omdat je het artikel op een andere manier hebt gebruikt dan je in een winkel zou doen, mogen wij je aansprakelijk stellen.

Retourkosten:

De kosten voor het retour sturen zijn voor de klant. Alleen voor het matras gelden afwijkende afspraken.

Je hebt vanaf de ontvangst van je bestelling maximaal 14 dagen om een artikel te retourneren door het bij een PostNL servicepunt af te geven. Dit kan in 3 simpele stappen:

Stap1: Maak je pakket verzendklaar

Pak de artikelen op veilige wijze in, zo mogelijk in het oorspronkelijke pakket.

Om in aanmerking te komen voor teruggave van het aankoopbedrag of omruiling moet het teruggestuurde product in originele staat en voorzien van de originele labels en etiketten geretourneerd worden. Het product mag geen gebruikssporen bevatten. Wij behouden het recht voor om geretourneerde artikelen te weigeren als het vermoeden bestaat dat de artikelen reeds zijn gebruikt of buiten onze schuld om zijn beschadigd.

Stap 2: Voeg het retourenformulier toe

Download het het retourformulier, vul deze in en voeg toe aan de zending.

Het is belangrijk dat je in dit document aangeeft of je een andere maat/kleur nodig hebt of de artikelen wilt retourneren en de artikelen waarom het gaat.

Indien dit formulier niet volledig is ingevuld kunnen we de retouraanvraag niet in behandeling nemen.

Stap 3: Verzend je retour

Ga hiervoor naar een van de PostNL servicepunten (een postkantoor of pakketpunt) en verstuur je pakket.

Zodra het product in ons magazijn is ontvangen zal de maat/kleur zo snel mogelijk geruild worden of de terugbetaling geregeld worden.

Je geld terug

Zodra je retour bij ons ontvangen is dan sturen wij een e-mail. Na verwerking van je retour storten wij het bedrag direct retour en kun je dit binnen 3 werkdagen op je bankrekening verwachten. Maak je gebruik van Achteraf betalen? Dan verrekenen wij het retourbedrag op je factuur.

Retourkosten en verantwoordelijkheid

Een retourzending dient te zijn voorzien van track & trace code. De verzender is altijd verantwoordelijk voor de verzending en de kosten. 

Afwijkende regeling Matras

Voor het matras geldt de 30 nachten proefslaap regeling. Het matras komen we gratis bij je thuis ophalen. 

Het matras is gemaakt van de best geteste materialen. Daarom geven we bij normaal gebruik 10 jaar garantie

Onder normaal gebruik wordt verstaan:

 • slapen, tv kijken en ontbijten  

De garantie vervalt bij:

 • buitensporig gebruik zoals: het bed gebruiken als trampoline of defecten/beschadigingen door verhuizing. 
 • Door verkoop aan derde

De ongeëvenaarde kwaliteit van deze boxspring staat voor ons als een huis. Daarom geven we bij normaal gebruik 25 jaar garantie op frame en veerbreuk. 

Onder normaal gebruik wordt verstaan:

 • slapen, tv kijken, ontbijten. 

De garantie vervalt bij:

 • buitensporig gebruik zoals: het bed gebruiken als trampoline of defecten door verhuizing. 
 • Door verkoop aan derde

Op alle overige artikelen die je bij ons koopt zit een wettelijke garantie. Dit betekent dat je in alle redelijkheid een goed product mag verwachten. Voor deze producten geldt ook een fabrieksgarantie. 

Binnen deze garanties kijken we naar een passende oplossing. Bijvoorbeeld het leveren van een vervangend of een gelijkwaardig product.

Wanneer vervangen niet mogelijk is heb je recht op restitutie van je aankoop bedrag. 

Heb je nog vragen?

Wij staan voor je klaar

Winkelwagen
Scroll naar top